Platina juwelen

Platina is een edel metaalsoort met een grijswitte kleur, wat erg lijkt op de kleur van zilver. Platina is een uitstekend metaal om juwelen van te maken, het is namelijk een metaal dat geen last heeft van corrosie en oxidatie. Het is een sterk metaal met een hoog smeltpunt. Omdat het zo’n sterk metaal is, is het ook uiterst geschikt om een steentje zoals diamant te dragen. De kans dat je een steentje verliest is aanzienlijk kleur. Een nadeel van platina is wel dat het een zwaar metaal is, het is namelijk twee keer zo zwaar als goud.

Platina juwelen raken nooit hun kleur kwijt, in tegenstelling tot zilveren of gouden juwelen die je soms nog wel eens moet poetsen. Ook heb je weinig last van krassen, door de hardheid van platina is de kans op krassen op je platina juwelen aanzienlijk kleiner. Dit kan een groot voordeel zijn voor mensen die veel met hun handen werken. Omdat platina zo’n sterk en onaantastbaar metaal is, is het erg populair als trouwring. Platina staat namelijk symbool voor de onvergankelijkheid, wat natuurlijk een mooi symbool is voor bij een huwelijk.

Als je platina juwelen wilt aanschaffen moet er rekening mee worden gehouden dat platina een kostbaar metaal is. Het erts voor platina is zeldzaam en de vraag naar platina ligt hoog. Platina wordt niet alleen gebruikt als sieraad maar ook tijdens de productie van kunstmest, als middel om de CO2 uitstoot te verminderen bij auto’s een zelfs bij medicijnen die effectief zijn tegen kanker. Dit is de reden waarom platina juwelen duur zijn, puur omdat de prijs voor platina hoog ligt.

Wil je een juweel dat goed bestendig is tegen corrosie en slijtage dan is platina aan te bevelen. Daarnaast heb je geen last van krassen en kan het onverwoestbare een mooie betekenis geven aan bijvoorbeeld trouwringen. Elnora juwelen staat bekend voor hun mooie platina trouwringen en verlovingsringen. U kunt zeker daar een kijkje nemen .Wel moet er rekening worden gehouden met een hoog prijskaartje.