Zilveren juwelen

Zilveren juwelen

Zilveren juwelen zijn er in vele soorten, kleuren en maten. Zilveren juwelen zijn tijdloos en passen overal bij. Omdat er zoveel keuze is aan zilveren juwelen zit er altijd wel een juweel bij wat bij je past, er is bijvoorbeeld keuze uit matte of glanzende juwelen en uit verschillende kleuren zilver. Als je kiest voor een zilver juweel dan zit er altijd wel een bij die helemaal jouw smaak is, want er is een ruim aanbod aan soorten waardoor er wel wat leuks bij moet zitten. Niet elk zilveren juweel hetzelfde aantal procent zilver in het juweel. Hoe meer zilver er in een juweel zit, hoe makkelijker het sieraad te verbuigen is. Dit is een groot nadeel van zilver.

Zilver kan na een tijd dof worden en vies worden. Dit komt omdat zilver een metaalsoort is en kan gaan oxideren. Dit is te vergelijken met het roestproces alleen wordt het metaal nu niet bruin, maar krijgt het een donkergrijze tot zwarte kleur. Hoeveel procent zilver er in een juweel zit heeft in dit geval geen invloed. Om dit proces minder snel te laten gaan is het aan te bevelen om zilveren juwelen niet in contact met water te laten komen. Ook is het niet aan te bevelen om zilver te dragen tijdens het sporten, dit in verband met transpiratie. Niet iedereen heeft last van oxidatie bij zilveren juwelen, maar als dit wel het geval is kun je het makkelijk schoon maken. In de winkel zijn verschillende soorten zilverpoetsmiddelen te verkrijgen waarmee je binnen seconden jouw zilveren juwelen al kunt schoonmaken. Het is belangrijk om zilveren juwelen goed te onderhouden.

Zilver is een goedkoop metaal, zeker als je het vergelijkt met andere metalen zoals goud en titanium. Dat zilveren juwelen goedkoop zijn betekend niet dat de kwaliteit niet goed is. Zilveren juwelen zijn vaak van goede kwaliteit en gaan lang mee. De populariteit van zilveren juwelen zit ook niet in de prijs van het zilver. De grootste reden waarom mensen zilveren juwelen kiezen is omdat het een mooie, witte glans heeft en ten alle tijden kan worden gedragen.

Zilveren juwelen zijn een goede keuze als je op zoek bent naar juwelen. Ze zijn goedkoop, gaan lang mee en hebben een mooie uitstraling. Omdat zilver tijdloos is, kan het altijd worden gedragen en heb je lang plezier van je aankoop.